*

Piikkejä lihassa Ajatuksia yhteiskunnasta ja sen tilasta turhia kiertelemättä.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 34 min 29 s sitten

Tivi: Tinderistä löytyi hätkähdyttävä haavoittuvuus – joka ikisen tilin sai kaapattua

58 min 58 s ago

Tietoturvayhtiö Appsecuren tutkijat löysivät keinon kaapata kenen tahansa Tinder-tilin hallintaansa, kertoo Tivi.

”Näinhän se ei ole” – Lindströmin perustelulle huutia, TE-kokeilun lopetus närästää Tampereella

2 tuntia 51 min ago

Pirkanmaan kuntien työllisyyskokeilun ohjelmajohtaja Regina Saari toivoo, että Tampereen lopetettava työllisyyskokeilu onnistutaan limittämään maakuntauudistukseen niin, että työttömiä ei jouduta turhaan pompottelemaan luukulta toiselle.

Ilmoitus onnistuneen, vain puoli vuotta toimineen kokeilun lopettamisesta tänä vuonna on aiheuttanut ihmetystä, vaikkakin kokeilu oli alun perinkin tarkoitettu siirtymävaiheen ratkaisuksi.

Saksan jääkiekkoylläri ei pelkkää sattumaa

4 tuntia 45 min ago

Pyeongchangin miesten olympiajääkiekon merkittävästä yllätyksestä vastasi Saksa voitettuaan puolivälieräottelussa Ruotsin jatkoajalla 4-3. Saksa johti ottelua 2-0 ja 3-1, eikä usko loppunut, vaikka Ruotsi kolmannessa erässä tasoitti pelin.

Saksa oli pitänyt Ruotsia kovilla alkusarjassakin. Silloin Ruotsi voitti 1-0.

Puolivälieräkarsinnassa Saksa pehmitti jatkoajalla Sveitsin 2-1. Kova ottelu ei painanut saksalaisilla jaloissa seuraavana päivänä Ruotsia vastaan.

Porsche lopetti jo dieselautojen valmistamisen – jysäyttääkö Saksa dieseleille ajokiellon?

5 tuntia 1 min ago

Saksassa odotetaan torstaina merkittävää päätöstä dieselautojen käytöstä. Maan korkeimman oikeuden on määrä antaa päätöksensä siitä, tuleeko Saksan suurkaupunkeihin dieselkielto.

Euroopan laajuisessa testissä kaikkiaan 70 kaupunkia reputti typpioksidimittauksissa, Kauppalehti kertoo. Saksalaiskaupungeista raja-arvot ylittyivät eniten Münchenissä, Stuttgartissa ja Kölnissä.

Naisleijonat mitaleille ilman apurahojakin – Miesleijonilta perusnäyte ongelmista

5 tuntia 33 min ago

Suomi saavutti jääkiekkomitalin neljänsissä perättäisissä olympiakisoissa Naisleijonien voitettua Pyeongchangin pronssiottelussa OAR:n eli Venäjän olympiaurheilijat 3-2. Mitaleille Naisleijonat ylsivät, vaikka kaikille pronssijoukkueen pelaajille ei myönnetty veikkausvoittovaroista 5000 euron apurahaa, joka olisi parantanut harjoittelumahdollisuuksia.

Vaikka taso on yhä kapea, kovenee kilpailun naisten jääkiekossa koko ajan. Pelaajat uhrasivat mitalien eteen valtavasti ja valtaosa täysin amatööripohjalta.

HS-gallup: Vihreät vajosi selvästi keskustan taakse

6 tuntia 21 min ago

Pääministeripuolue keskustan kannatus on hieman noussut, mutta selkeästi suurin puolue on yhä sen hallituskumppani kokoomus, kertoo tuore HS-gallup.

Kokoomus on gallupissa suosituin puolue 21,7 prosentin kannatuksella. Toista paikkaa pitää oppositiopuolue Sdp 19 prosentin kannatuksella. Keskusta on kolmantena 16,3 prosentin kannatuksella, missä nousua on noin prosenttiyksikkö.

Ministeriltä lopullinen niitti: Tampereen ylistetty työllisyyskokeilu loppuu

21.2.2018 20:46

Tampereen seutukuntien tänä vuonna päättyvää työkokeilua ei jatketa, linjaa työministeri Jari Lindström (sin.).

–Minun täytyy sanoa tähän, että järjestämisvastuu ei tulevassa maakuntamallissa ole sillä kunnalla. Se on maakunnalla. Siksi me emme voi antaa sellaisten kokeilujen jatkaa, jotka eivät ole tulevaa, Lindström perustelee hallituksen linjaa.

Hallitus pitää päänsä huolimatta kumoavasta EU-päätöksestä – Li Andersson: ”Sipilän sote syöksykierteessä”

21.2.2018 20:24

Vasemmistoliitto pitää täysin välttämättömänä, että hallitus lähettää esityksensä soten valinnanvapauslainsäädännöksi EU-komissiolle. Asia on noussut keskusteluun Slovakian terveydenhoitojärjestelmään liittyvän kumoavan päätöksen takia.

Slovakiassa julkinen terveydenhuolto perustuu pakolliseen sairausvakuutukseen. EU:n tuomioistuin on kumonnut komission tulkinnan siitä, että Slovakian järjestelmään ei sisältyisi taloudellista toimintaa EU-sopimuksen tarkoittamalla tavalla. Järjestelmässä on keskeisessä osassa sairausvakuutusten tarjoaminen myös yksityisten yrittäjien taholta.

Lapselle 2 äitiä? Laille tyrmäyksiä eduskuntasalissa – Päivi Räsänen: ”Merkillistä ja elämälle vierasta”

21.2.2018 19:56

Eduskunnassa käytiin tänään värikäs keskustelu äitiyslaista, joka vahvistaisi naisparien lasten oikeuksia. Käsittelyyn tulleen kansalaisaloitteen pohjana on oikeusministeriön valmistelema lakiluonnos vuodelta 2014.

Polaaripyörre kylmentää sään: Siperiasta tulossa talven hyytävimmät ilmamassat

21.2.2018 18:16

Talven kylmimmät ilmamassat saapuvat Siperiasta Suomeen ensi viikolla, kertoo Ilmatieteen laitos. Myös toiselle hiihtolomaviikolle ennustetaan kireitä pakkaslukemia ja aurinkoisia päiviä.

Maan etelä- ja keskiosassa on monin paikoin harvinaisen kylmää ajankohtaan nähden.

Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan sää kylmenee vielä tämänhetkisestä, kun talven kylmimmät ilmamassat saapuvat Siperian suunnalta Pohjois- ja Keski-Eurooppaan. Kylmenemisen lisäksi ensi viikolla myös pohjoisen ja idän välinen tuuli on ajoittain kohtalaista, mikä lisää pakkasen purevuutta selvästi.

Leijonille tuli noutaja: ”Tehotonta oli”

21.2.2018 17:37

Leijonien taival jääkiekon olympiaturnauksessa päättyi puolivälieriin. Kanada voitti 1-0.

-Tehotonta oli. Parempi voitti tänään, mutta me koettiin, että me ollaan kuitenkin todella hyvä joukkue. Harmittaa, että se jäi nyt piippuun. Ei saatu parasta irti tehollisesti, harmitteli puolustaja Sami Lepistö.

Lepistön mukaan Leijonat olisi voinut voittaa vaikka kultaa.

- On tää iso pettymys. Tässä oli hyvä tsäänssi ja meillä oli hyvä jengi, joka olisi voinut tehdä vaikka mitä.

Kanada ei Leijonia pelottanut ja paikkojakin Suomella oli.

Patria harmitteli salaliittoteoriaa: ”Suvi Lindénillä ja meillä ei ole yhteyttä”

21.2.2018 17:30

Puolustusteollisuusyhtiö Patria korosti keskiviikkona tiedotustilaisuudessaan, että Uganda-vyyhdin kautta toisiinsa liitetyillä Patrialla ja ex-ministeri Suvi Lindénillä ei ole minkäänlaista yhteistä hanketta Ugandassa.

– On harmillista, että tämä elää salaliittoteoriana tuolla somessa, että meillä ja Suvi Lindénillä olisi yhteys, mutta tämmöistä yhteyttä ei tässä asiassa ole, toimitusjohtaja Olli Isotalo painotti tilaisuudessa.

– Suvi Lindén ei ole ollut siellä meidän asiallamme, eikä meillä ole tietoa, mikä Suvi Lindénin asia siellä on ollut.

Patrian toimitusjohtaja myöntää: Ugandassa kuolleen kanssa keskusteltiin palkkiomallista

21.2.2018 15:55

Ugandassa menehtynyt suomalaisliikemies ja Patrian myyntipäällikkö olivat alustavasti keskustelleet tuntiperustaisesta palkkiomallista, kertoo valtion enemmistöomistaman puolustustarvikeyhtiön toimitusjohtaja Olli Isotalo.

Kyseinen myyntipäällikkö on sittemmin erotettu. Hän on kolmas Uganda-jupakan takia Patriasta erotettu henkilö. Isotalo korostaa, että keskustelut oli käyty epävirallisella tasolla, eikä se perustunut myyntiprovisioon eli tiettyyn osuuteen kauppasummasta.

Ammusvalmistaja hämmästyi Patrian paljastuksesta: ”Luvaton temppu – kukaan ei tunne koko henkilöä”

21.2.2018 15:34

Ampuma- ja puolustustarvikkeita valmistavan Nammon esitteitä päätyi Ugandaan Patrian esitteiden ohella. Nammo Lapuan toimitusjohtaja Raimo Helasmäki on täysin äimänä tilanteesta. Minkäänlaista lupaa esitteiden viemiseen ei ollut.

Patria omistaa Nammosta 50 prosenttia, mutta Nammo ei ole Patrian tytäryhtiö.

Patria julkisti yhteydenpitonsa liikemiehen kanssa – toisenkin aseyhtiön esitteitä ”joutui Ugandaan”

21.2.2018 14:36

Aseteollisuusyhtiö Patria on kertonut laajalti yhteyksistään suomalaisliikemieheen, joka kuoli Ugandassa matkalla, jonne hän oli saanut mukaansa Patrian tuote-esitteitä. Yhtiön selvitys sen edustajan ja liikemiehen yhteydenpidosta on nähtävissä kuvissa yllä.

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo kertoi tilaisuuden aluksi yhtiön esittelevän parhaan tämänhetkisen näkemyksensä tapahtumien kulusta.

– Tänään kerrotaan kaikki se, mitä Patria tänä päivänä tietää, hän sanoi.

Kokoomusministerille kipakka vastaus keskustasta: ”Vastuunpakoilua – Lindén on puhtaasti kokoomuksen ongelma”

21.2.2018 14:06

Kokoomusministeri Anne-Mari Virolainen vaati tiistaina hallitusta käymään ex-ministereihin liittyvän ”pelisääntökeskustelun” puoluetoverinsa, ex-ministeri Suvi Lindénin toimien johdosta. Kokoomuksen hallituskumppania keskustaa edustava kansanedustaja Mikko Kärnä ihmettelee Virolaisen avausta.

– Virolaisen puheenvuorossa on kyse vastuunpakoilusta ja kokoomukselle kuuluvan taakan työntämisestä hallituksen syliin, Kärnä kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Patrian tiedotustilaisuus Uganda-sotkusta käynnissä – katso livenä IL-TV:stä

21.2.2018 13:58

Valtio-omisteinen aseteollisuuden yhtiö Patria aloittaa näillä hetkillä tiedotustilaisuuden Uganda-vyyhtiin liittyen. IL-TV:n suora lähetys kello 14 alkavasta tilaisuudesta nähtävissä alla.

Yhtiön tiedotteen mukaan tarkoituksena on ”Patria-uutisoinnin kokonaiskuvan täsmentäminen”. Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo kertoo tilaisuudessa yhtiön ”roolista ja toiminnasta Ugandaan liittyvissä tapahtumissa”.

Naisleijonille pronssia: "Tuntuu ihan tosi hienolta"

21.2.2018 13:48

Suomi voitti jääkiekon naisten olympiaturnauksessa Pyeongchangissa pronssia. OAR eli Venäjän olympiaurheilijat taipui suomalaisille pronssiottelussa 2-3.

Riemua Naisleijonilla riitti.

- Tuntuu ihan tosi hienolta, hehkutti Suomen pelaaja Tanja Niskanen Sport Contentille.

Venäläiset painoivat kolmannessa erässä päälle.

- Vähän jännäksi meni. Tossa lopussa ei meinannut pysyä housuissa enää. Oli niin jännittävää. Mutta onneksi hoidettiin, helpottunut Niskanen sanoi.

Niskanen muistutti, että vastassa oli hyvä joukkue.

Migri Ylellä: Irakissa kuolleen käännytetyn tapaus käydään läpi

21.2.2018 11:56

Maahanmuuttovirasto tulee käymään läpi päätöksentekonsa Irakissa pian palautuksen jälkeen kuolleen turvapaikanhakijan Alin tapauksessa. Asiasta kertoi Migrin oikeus- ja maatietoyksikön johtaja Hanna Helinko Yleisradion A-studiossa tiistaina.

Mikael Granlundin terveiset Leijonille: "Toivottavasti käy hyvin"

21.2.2018 11:15

Nykypäivän NHL on kuin katettu pöytä Mikael Granlundin kaltaiselle taitohyökkääjälle. Suomalaispelaajan vauhti on hurja, vaikka juuri nyt pistehana rahisee hetkellisesti kuivuuttaan.

Niin sanotun suuren työsulun (2004–2005) jälkeen NHL:ssä on suhtauduttu tiukasti kahvaamiseen ja muuhun vastustajan sääntöjenvastaiseen estämiseen. Kuluvaksi kaudeksi tuli voimaan aiempaa ankarampi linja huitomiseen.

Kaiken takana on tarve antaa taitopelaajien päästä oikeuksiinsa. Granlund tervehtii muutoksia ilolla.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat